EPBD voor woningen en utiliteitsgebouwen met een maatwerk advies

Een eigenaar van een woning of utiliteitsgebouw (o.a kantoren, winkels, gezondheidszorggebouwen, horecagebouwen, bedrijfsverzamelgebouwen, onderwijsgebouwen en sportgebouwen) moet bij verkoop of verhuur een energielabel volgens de EPBD overleggen dat de energie-efficiëntie van het gebouw weergeeft. Per 1 januari 2008 is dit wettelijk verplicht, waarbij afmelding van het label plaatsvindt via SenterNovem. Momenteel kan Ingenieursbureau AET B.V. een energetische opname van gebouwen verrichten en energielabels (energiecertificaten) afgeven.

Een energielabel (categorie A t/m G) is vergelijkbaar met het energielabel van witgoed.

 

Om de energie-efficiëntie van het gebouw te kunnen verbeteren kan aansluitend op de energetische opname ten behoeve van het energielabel op basis van een EPA-W of EPA U (afhankelijk van het type gebouw) een maatwerk advies door AET worden geleverd, waarin energiebesparende maatregelen op maat worden belicht evenals de besparingen, investeringen en terugverdientijden. Hiermee kan de eigenaar van het gebouw weloverwogen een besluit nemen welke maatregelen worden doorgevoerd om het gebouw energie-efficiënter te maken. 

Met het energielabel en zeker uitgebreid met een maatwerk advies, kan de eigenaar met deze status van energie-efficiëntie van het gebouw dit ten gelde te maken in de verkoopwaarde of huurwaarde van het gebouw.